Polska wersja językowa English version
01flat
O firmie Gotowe produkty Elementy Export Kontakt
Contact PLUS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 

 

 


Inne Steki


Rodzaje i nazwy steków
Steki z bydła rasy "Angus" z USA
Dostosowanie do klienta




Rodzaje i nazwy steków

Poza stekami wcześniej wymienionymi istnieje wiele innych typów i odmian steków jakie występują w menu restauracyjnym w różnych krajach, poniżej są nazwy niektórych z nich dla danej części (elementu) bydła. Ze względu na swoją specyfikę elementy są wymienione wg nazewnictwa NAMP i terminologii amerykańskiej lub brytyjskiej.

Bottom round (br. silverside):
- breakfast steak
- eye round steak
- Manhattan steak

Bottom sirloin butt (br. thick flank):
- bottom sirloin flap steak
- ball tip steak
- tri-tip steak
- cube steak

Chuck (bone-in steaks):
- blade steak
- 7-bone steak
- Texas broil

Chuck (boneless steaks):
- Barbecue steak
- cross rib steak
- family steak (zrobiony z center-cut blade roast)
- fluff steak
- patio steak (zrobiony z center-cut blade roast)
- shoulder clod steak
- chuck eye steak

Coulotte (br. knuckle):
- round sirloin tip steak
- sirloin cap steak

Flank:
- flank steak
- jiffy steak

Ground beef (z trimmingu różnych elementów):
- Salisbury steak
- cube steak
- minute steak

Hanging tender:
- butcher's steak
- hanger steak
- onglet (fr.)

Knuckle:
- ball tip steak
- breakfast steak
- minute steak
- round tip steak
- sandwich steak
- sirloin tip steak

Rib:
- beauty steak
- delmonico steak
- market steak
- rib-eye steak
- shell steak
- Spencer steak
- cowboy steak

Rump:
- Manhattan steak
- rump steak
- Swiss steak

Shoulder center:
- ranch-cut steak
- shoulder steak

Shoulder tender:
- butcher's steak
- chuck shoulder steak

Plate (middle belly section):
- skirt steak
- Philadelphia steak

Strip loin:
- club steak
- Delmonico steak
- shell steak
- sirloin strip steak
- Ambassador steak
- boneless club steak
- hotel steak
- Kansas City steak
- New York strip steak
- veiny steak

Tenderloin and strip loin:
- T-bone steak
- Porterhouse steak

Tenderloin:
- tournedo steaks

Shoulder clod (the large chuck muscle group):
- top blade steak
- book steak
- butler steak
- chicken steak
- flatiron steak
- lifter steak
- petite steak
- top blade grill steak
- top chuck steak

Top round:
- breakfast steak
- butterball steak
- London broil
- minute steak
- round steak
- round tip steak
- sandwich steak

Top sirloin butt:
- petite top sirloin steak
- sirloin butt steak

Tri-Tip (bottom sirloin):
- culotte steak
- triangle steak



Steki z bydła rasy "Angus" z USA

Na życzenie możemy dostarczyć steki z bydła rasy "Angus", mięso importowane z USA, produkcji holenderskiej:

- Angus steak knuckle
- Angus steak shoulder
- Angus premium steak

Pakowanie w kartony 10kg, w folii vacuum.



Dostosowanie do klienta

Przy odpowiedniej współpracy jest możliwe przygotowanie steków wg indywidualnych wymagań. Obróbka, pakowanie, technologia pakowania oraz etykietowanie wyrobów gotowych może być dostosowane do potrzeb konsumenckich danego rynku.

Aby uzyskać więcej informacji o stekach w naszej ofercie prosimy o kontakt.


 

 

Strona Startowa